Десетата битка от бойната карта на зрелищното шоу SENSHI в Двореца на културата и спорта във Варна противопостави българския шампион от национални първенства по бокс и карате киокушин Едуард Алексанян и един от асовете от клуба на кикбокс легендата Петер Артс - Томас Дуве.

SENSHI 4 изправя звезда от школата на Петер Артс срещу киокушин шампион от Украйна

SENSHI 4 изправя звезда от школата на Петер Артс срещу киокушин шампион от Украйна

Двамата ще се бият в категория до 95 кг.

Зрелищният сблъсък, който SENSHI предложи на феновете на бойните спортове, бе по кикбокс в стил К-1. Категорията на двамата е до 80 кг.

Състезателят на варненския спортен клуб "Дрийм" получи възможността да се докаже срещу възпитника на трикратния шампион от най-силната кикбокс верига в историята. Едуард Алексанян е един от най-амбициозните български бойци. Има зад гърба си редица шампионски титли от национални първенства по бокс и карате киокушин, а на професионалния ринг бележи успешен актив от вече 8 победи и 3 загуби. Само преди дни той извоюва и още една победа с нокаут срещу неколкократния шампион на Португалия по муай тай Яну "Канибала" да Круз, по време на галата Savages.

За първи път на SENSHI: Женски двубой открива бойната галавечер

За първи път на SENSHI: Женски двубой открива бойната галавечер

Европейска шампионка по муай тай от Русия излиза срещу световната ни номер 1 по кикбокс и муай тай Теодора Кирилова

Дуве е един от най-силните състезатели на Петер Артс. Той се присъедини към школата му в началото на годината. Това за него също бе втори двубой на арената на SENSHI.

С комбинации ляво кроше - дясно кроше българският боец бе на път да откаже опонента си още в първия рунд. Дуве демонстрира устойчивост, като опита и атаки, но те не бяха успешни. Единственото, което можеше да прави, бе да задържа съперника си на дистанция, посредством мае гери.

Импулсът в представянето на Алексанян беше забележителен и в рамките на втория рунд. Десните му крошета на моменти преминаваха в оувърхенди, като Дуве така и не намираше адекватно противодействие и търпеше непрестанни негативи.

Два нокдауна бяха достатъчни в третия рунд, за да може Алексанян заслужено да стигне до победата. Той бе на път да раздели опонента си на съставните му части, като реферът Димов реши, че боят е бил предостатъчно за холандеца, в момента, в който той не успяваше да задържи ръцете си вдигнати.

Победа за Едуард Алексанян.

Снимка 449801