Кикбоксьорът от Сливен Драгомир Петров е едно от големите имена във файткартата на предстоящото на 16 септември поредно издание на веригата за бойни спортове SENSHI.

Той е EMC европейски шампион по муай тай за 2019, победител в Wizard за 2019, четирикратен световен кикбокс шампион и балкански бронзов медалист по кикбокс за 2018 година. Петров вече има пет победи на ринга на международната гала.

Организаторите на SENSHI 18 обещават да оставят без дъх почитателите на бойните спортове. Събитието ще се в град Варна, к.к. "Св. Св. Константин и Елена" на 16 септември от 18:30 часа, на плажа при ресторант "Море". Броени дни преди събитието ТОПСПОРТ разговаря с една от звездите на предстоящата бойна вечер.

Драго, наближава поредната ти изява в големия боен спектакъл SENSHI 18. Как протича подготовката ти за предстоящата галавечер и какви очаквания имаш?

- Излизам за победа. Вече играя редовно всеки месец и съм набрал добра форма. Имам изградена стратегия как да победя. Подготовката ми е изчислена до най-малкия детайл. Основно се готвя в Сливен, но поне два пъти в седмицата пътувам до Бургас, където правя спаринги с Атанас Божилов и Мартин Копривленски.

Триатлонецът Красимир Костов, чието име е в книгата на Гинес, пък се грижи за кондиционната ми подготовка. За боксовата се грижат дългогодишните ми треньори Павел Аладжов и Николай Нешев, които изчистват тактическия план. Работя и с легендарния бивш български боксьор Тончо Тончев веднъж седмично. За мен лично той е най-добрият български боксьор в историята.

Всяка вечер провеждам отделна тренировка по кикбокс, за да свиква тялото ми с този час, тъй като обикновено бойните вечери са в късните часове на деня.

Съперник във Варна ще ти бъде словенецът Само Петче, който постигна внушителна победа над именития бразилец Бруно Газани на SENSHI 17. Какво знаеш вече за него като силни и слаби страни?

- Той определено е много опитен състезател. Има мачове в големи вериги, включително и в Япония. Аз винаги се стремя да наложа своя стил, а не толкова да се възползвам от слабостите на противника. Разбира се, проучил съм го добре, гледал съм негови мачове, но водещото за мен ще бъде да изляза агресивно на ринга и да потърся нокаут. Аз съм боец, който играе за публиката, искам да я зарадвам, а и да покажа нещо ново.

През октомври ти предстои ново предизвикателство - мач срещу класния немец Крис Вун в Бургас?

- Определено това е много тежък съперник. Два пъти трябваше да играя с него на SENSHI, но срещите пропадаха по една или друга причина. От месец знам че ще се бия с него. Ще опита да развали моята игра. Типичен темповак с добро кардио. Надявам се да е подготвен и да стане добра битка.

На ринга боецът е сам. Как се зареждаш в часовете преди поредната битка?

- Имам си своите ако не ритуали, то изградени през годините навици. Вглъбявам се в себе си и си казвам някои неща. Никой не вярваше в мен в началото, а с труд и постоянство стигнах до най-високото стъпало. Мечтая за нещо много голямо. Ставам сутрин и лягам вечер с мисълта, че съм най-добрият и №1. Това е моята мотивация.

На кого дължиш най-много в спортната си кариера досега и има ли някой, на когото посвещаваш успехите си?

- Това са моите треньори, които видяха потенциал в мен и го развиха. Аз започнах сравнително късно с бойните спортове. Имам едва 15-16 мача при аматьорите преди да стана професионалист. Победите си посвещавам на своя покоен баща. Загубих го в много крехка възраст, но ме е научил на най-важните неща в живота - да не се отказвам пред нищо, да остана мъж до края.

И за финал - какво е твоето послание към феновете на бойните да изберат вечерта на 16 септември именно за SENSHI 18?

- Елате и подкрепете всички български бойци, а ние ще ви зарадваме с победи. Аз лично много се зареждам от феновете и съм сигурен, че те ще помогнат на мен и останалите българи. Ще дам всичко и дори повече за победата. Мога да сравня SENSHI в областта на бойните спортове с Шампионската лига във футбола като ниво.

Споменаваш футбола, интересуваш ли се, имаш ли любим отбор?

- Привърженик съм на Барселона, но след напускането на любимия ми футболист Лионел Меси интересът ми отслабна. По-рядко гледам футбол, но не съм се отказал напълно.

Пожелавам ти успех на 16-и във Варна!

- Благодаря, ще направя всичко възможно това да се случи.