Драгомир Петров е един от флагманите на бойните спектакли SENSHI. Кикбоксьорът, който има респектиращи успехи в савате и муай тай, ще има повече от голямо предизвикателство за 16-ото издание на събитието. Драго влиза в титанична битка за европейската титла до 70 кг по правилата на KWU Full Contact, a негов опонент е испанецът Айсам Чадид. Десетина дни преди срещата им на ринга, Петров сподели вижданията си за шампионския мач и какво да очакваме от него по време на SENSHI 16. Като боец с всеобхватен опит, Драгомир Петров разкри любопитни подробности за своя професионален път. Ето какво каза той в специално интервю за ТОПСПОРТ:

Драго, не може да се отрече, че макар и родом от Сливен, публиката във Варна те приема за свой любимец. Динамиката на битките, горещите фенове и шансът за трупането на международен опит ли прави SENSHI една от най-добрите бойни организации у нас?

-Не само у нас! Бях на лагер в Нидерландия и видях как организират събитие на Glory и смея да твърдя, че SENSHI е една от топ организациите не само в България, а в света изобщо!

Мариян Димитров пред ТОПСПОРТ: На SENSHI 16 ще има много кръв и зрелище, искам да приключа съперника с нокаут!

Мариян Димитров пред ТОПСПОРТ: На SENSHI 16 ще има много кръв и зрелище, искам да приключа съперника с нокаут!

Българският боец е сребърен медалист на Световния шампионат по бойно самбо

Спомням си добре твоят мач срещу Айдън Аслан на SENSHI 15. Надви го с единодушно съдийско решение, а хилядите в Двореца на културата и спорта видяха една безупречна твоя комбинация, която отвори тежка аркада на опонента. Интересно ми е да разбера какво води боеца по време на битка - спортната агресия или чисто "животинското" желание да надделееш над съперника?

-Просто много съм натрениран, наистина. Всеки път съм максимално натрениран кондиционно, функционално... Работя с доста треньори. С кондиционен треньор индивидуално, с треньор по бокс - Тончо Тончев, който е доказано име. С Николай Нешев и Павел Живков, с които вече тренираме само кикбокса. Няма при мен нищо "животинско". Всичко е стратегия и натренираност. Гледам да съм максимално атрактивен и да показвам доста по-различни неща от нормалното. За това в последния мач срещу турчина, той вдигна ръцете - опита се да ме провокира, но не се поддадох на емоция и се възползвах от неговия момент на грешка в дадена ситуация.

Снимка 493192

Източник: boec.bg

Битката ти на SENSHI 16 изглежда идея по-важна от предходните. Залогът е европейската титла до 70 килограма по правилата на KWU Full Contact, a твой опонент е испанецът Айсам Чадид. Очакванията ти за тази среща?

-Не приемам тази среща по-различно от останалите. Просто в момента съм доста подготвен. Бяхме две седмици в Нидерландия, в Mike's gym на лагер. С доста добри спаринг партньори. Стоян Копривленски ми помогна там, Мюртел Грюнхарт, Сергей Адемчук и доста други момчета. Не смятам да си слагам психологическа бариера, че се бия за европейска титла. Благодарен съм на SENSHI за тази възможност, която ми дават и че сбъдват една моя мечта. Опонентът ми е доста класен и смятам, че ще вдигнем на крака хората в Двореца на културата и спорта във Варна.

Испанецът се опитва да го играе философ преди битката ви. Прави се, че това е "просто мач", но ако е гледал как прати в безсъзнание сънародника му Педро Граньо на SENSHI 8, eдва ли ще има подобно хладнокръвие... Да очакваме ли нещо подобно да сполети и Чадид?

-Не обичам да говоря. Момчето така е преценил да е философ и да си говори. Надявам се и той да е подготвен и да направим хубав мач. Не искам да говоря преди мача, ще говоря след това.

Ако информацията ми е вярна, наскоро си се завърнал от подготвителен лагер в Нидерландия. Доволен ли си от свършената работа в "ниската земя"? Проучи ли допълнително Чадид или просто ще му "дадеш" най-добрата твоя версия на ринга?

-Не знам къде е бил на подготовка Чадид. Гледах му мачовете. Ще го вкарам в моя стил на игра. Ще наложа моето темпо и моя начин на игра. Разучили сме го.

Две зрелищни битки за Европейски титли на SENSHI 16

Две зрелищни битки за Европейски титли на SENSHI 16

Бойната галавечер ще се проведе на 13 май във Варна

На мнение ли си, че Нидерландия е световната столица на кикбокса? Държавата, където да разгърнеш по най-добрия начин своя потенциал и да премериш сили с най-добрите.

-Кикбоксът там е религия! Хубавото е, че там се знае, че, примерно, в сряда и неделя, в определен час, имаш спаринг партньор. В България подобно нещо е много трудно. Тук са наговаряме от днес за утре. Пък това момче не може, на другия ден пък е на работа... И това е по-специалното, че в Нидерландия си изцяло отдаден на кикбокса. Има хора и спонсори, които ти помагат и не се налага да работиш допълнително. Всичко е подредено, знае се, че тренировката е в 12:30, и това е!

Заговори се, че си попаднал в радара на големи организации като Glory и One? Имал ли си разговор с техни представители и подобен развой на кариерата ти ли е твой приоритет?

-Не съм водил разговори с Glory или One Championship. Имал съм едно предложение миналата година за MFusion просто, но смятам, че не е нещо недостижимо. Засега SENSHI ми е приоритет. Вече по-натам с организаторите от SENSHI ще го обсъдим моето развитие, но смятам, че без проблем едно влизане в Glory или One Championship, с нужния мениджър, е осъществимо. Имам нужната визитка. Играл съм и побеждавал световни шампиони. Последните ми три мача даже са със световни първенци. Играл съм с представител, който е бил в Glory. Единственият проблем към този момент е намирането на качествен мениджър, който да ми направи нужната реклама за попадането в такава организация.

Европейски шампион по муай тай на EMC, световен вицешампион по савате, победител във веригата Wizard, шампион в Маx Fight, доминант в SENSHI, кое от изброените поставяш като твой най-голям успех до този момент?

-Най-големите успехи са последните ми мачове от SENSHI. С Бруно Газани, със Санчес, който нокаутирах миналата година, с Айдън Аслан, с грузинеца, с когото играх през октомври миналата година. Чисто статистически като опоненти и визитка, това са двубои, чрез които мога да претендирам за попадане в голяма бойна организация.

Снимка 580478

Източник: Facebook: Senshi

Пример си за подражание на доста млади момчета, които тепърва искат да градят кариера в бойните спортове. Какво би ги посъветвал, защото в България "биячи" много - истински бойци като теб, май са доста малко?

-Искам да посъветвам младите, ако не го правят от сърце, ако не обичат да правят това нещо, да не се захващат с кикбокса. Това е спорт, който изисква много труд и усилия. Много отдаденост! Доста са различни от улицата нещата. Лично аз, на улицата не бих казал, че имам боища, защото има уважение към мен чисто като състезател. Ако ще го правят за фейсбуци и инстаграми, просто няма смисъл да се захващат. Коства доста труд, усилия и двуразови тренировки. Някои път триразови тренировки и спазването на строг хранителен режим. Тренира се интелигентно, да нямаш травма. Имаш и възстановяване... Всичко си е цяла наука. Не е просто излизаш на ринга и започваш да се биеш. Много са детайлите.

SENSHI 16 - зашеметяващо издание и още повече екшън на 13  май

SENSHI 16 - зашеметяващо издание и още повече екшън на 13 май

Три битки за Европейската титла на SENSHI в три категории

В кръга на шегата, да ги посъветваме младите да не тръгват по пътя на Нейт Диас, който наскоро блесна с бой пред дискотека....

-Ако направят това, никой няма да ги вземе насериозно. Това е моето мнение. Ако тренираш двуразово и се раздаваш максимално в залата, после нямаш необходимата енергия, за да обръщаш внимание на някакви провокации от хората. Спортът учи на дисциплина и уважение към отсрещния. Давам пример с големи спортисти - Стоян Копривленски, Атанас Божилов, Богдан Шумаров, Александър Петров - вижте някое от тези момчета дали някога е имало сбиване, или някакво криминално проявление. Не знам дали има нужда да обсъждаме. Това са момчета, които тренират много и показват на какво са способни, където трябва и срещу когото трябва. Всичко е уважение в тези 9 минути на ринга!

И за финал, какво да очакваме от Драго Петров на SENSHI 16?

-От Драго Петров, както винаги, очаквайте го на 110%. Максимално фокусиран! И пак да вдигна на крака залата. Ще се радвам отново на голяма подкрепа от Варна и цяла България. Ще се раздам максимално и ще направя всичко възможно да изляза краен победител.

Зрелище от най-висока класа! SENSHI 15 впечатли с пет български победи и куп атрактивни нокаути

Зрелище от най-висока класа! SENSHI 15 впечатли с пет български победи и куп атрактивни нокаути

Двореца на културата и спорта във Варна беше изпълнен до краен предел