Деян Топалски бе част от второто издание на професионалните бойни гала вечери SENSHI.

11-кратният републикански шампион по кикбокс и ММА получи изключително сериозно предизвикателство - качи се на ринга в битка за Европейската титла на WAKO PRO.

Боец на Петер Артс се изправя срещу Богдан Шумаров на SENSHI 2

Боец на Петер Артс се изправя срещу Богдан Шумаров на SENSHI 2

Шумаров е състезател на варненския клуб "БОИЛ"

Негов съперник бе Ахмед Крънич от Босна и Херцеговина, който защитаваше титлата си от 2018 година. Двамата се биха по правилата на кикбокс, в стил К-1, категория до 88,6 кг. Опонентът на Топалски е сред най-изявeните бойци на страната си.

Антон Петров все пак ще се бие срещу Танасис Кукуфикис във второто издание на SENSHI

Антон Петров все пак ще се бие срещу Танасис Кукуфикис във второто издание на SENSHI

Двамата вече имат една среща помежду им

Първият рунд беше оспорван, като поради непрестанните атаки на Крънич се наложи Деян Топалски да използва множество ескиважи и отклони. В крайна сметка рундът завърши с добра акция на българския боец.

Втората част премина в бързо темпо, но не включваше размяна на потенциални нокаутиращи удари. Съперникът на Топалски изчакваше негови атаки, като не се стараеше сам да рискува с по-настъпателна игра.

Третият рунд протече в подобно темпо на това от втория, но в самия му край двамата все пак решиха да осъществят една по-мощна размяна. При нея бе спорно кой от бойците бе в по-изгодна позиция, като Топалски вкара три силни крошета, но и получи два леви прави.

Четвъртата част не беше в полза на Топалски, като той изглеждаше видимо уморен и предимно понасяше ударите на своя опонент. В даден момент той инкасира три последователни десни прави, които очевидно му повлияха негативно.

В петия рунд добрата игра на Крънич бе на път да постави точка на спора и Топалски да бъде нокаутиран, но опитният ни боец все пак удържа на офанзивата на опонента си. В крайна сметка обаче той загуби срещата.