Един от младите бойци на световната кикбокс легенда Петер Артс - Иляс Букаюа бе противник на българина Богдан Шумаров в битка от второто издание на бойната гала SENSHI.

Те се биха по правилата на кикбокс, стил К1, категория до 72,500 кг.

Снимка 415056

Източник: Boec.bg

Шумаров е състезател на варненския клуб "БОИЛ" и един от най-сериозните ни млади представители в този спорт. Европейски шампион по кикбокс за аматьори и професионалисти. Шумаров взе участие и в първото издание на SENSHI, където нокаутира своя противник Иван Тимков от Украйна във втория рунд.

Холандската кикбокс легенда Петер Артс пристига в София с 4-ма свои бойци за второто издание на SENSHI

Холандската кикбокс легенда Петер Артс пристига в София с 4-ма свои бойци за второто издание на SENSHI

Второто издание на SENSHI обещава още по-големи изненади и много интересни битки

Букаюа е един от бойците, който тренират под ръководството на легендата от К1 Петер Артс. 22-годишният холандец е висок 184 сантиметра и силата му е в дясната ръка. Активът му е 15-5-0.

Бенефис и титла в един мач от SENSHI 2!

Бенефис и титла в един мач от SENSHI 2!

Не пропускайте голямото шоу!

В първия рунд определено по-продължителните серии от удари бяха тези на Богдан Шумаров. В самия край на тази част той осъществи атака от цели седем последователни удара, без да понесе нито един.

Във втория рунд превъзходството на Шумаров бе още по-силно подчертано, като той наказваше всеки опит на Букаюа да го атакува с прави удари. На два пъти хай киковете на Богдан разклатиха сериозно съперника му.

Десен лакът право в лицето на съперника му, след което и поредица тежки десни прави в третия рунд не оставиха съмнение в това кой е крайният победител в срещата.

Успех за Богдан Шумаров с 3:0 съдийски гласа.