Петата среща от бойната карта на 13-то издание на международната верига SENSHI със сигурност ще остане завинаги в съзнанието на Оскар Сигерт. Боецът от Полша записа престижна победа над Алесио Малатеста от Италия чрез единодушно решение в своя дебют на ринга на SENSHI.

Двубоят се проведе по правилника на KWU SENSHI в като. до 70 кг., а рефер на срещата бе семпай Николай Атанасов.

Срещата започна с взаимно изчакване, като и двамата бойци внимаваха изключително много за всяка грешна стъпка. Втората част продължи по същия начин. Нито Малатеста, нито Сигерт търсеха атака на всяка цена, а залъгващите движения и финтовете доминираха.

Финалният рунд започна добре за 27-годишният поляк, който тръгна малко по-смело и намери с дясно кроше и ляв прав главата на италианския боец. Сигерт демонстрира приличен арсенал, миксирайки ъперкъти и крошета в брадичката на съперника си. Това обаче ядоса Малатеста и той на свой ред показа силни моменти в нападение. Алсио пласира два брутални леви хай-кика в главата на поляка, който обаче успя да запази самообладание и да се задържи на крака, а това му донесе и заслужена първа победа на SENSHI.

Атанас Божилов отново е константна величина на SENSHI

Атанас Божилов отново е константна величина на SENSHI

Записа 11 победа под знамето на организацията