Тази нощ Благой Иванов-Багата ще излезе за своя пети мач на октагона на UFC. В предпоследния мач от галавечерта, която ще се проведе без публика, българинът ще излезе срещу бразилеца Аугусто Сакай.

До момента българинът има 2 победи и 2 загуби в най-елитната ММА организация като особено болезнена бе тази от Дерик Люис през ноември, която дойде след съмнително  съдийско решение.

"Нямаше много различно, но мисля, че през целия лагер бях по-фокусиран. Нямаш много места, на които да отидеш. Когато си професионалист, трябва да тренираш през цялото време и да си готов. Така че не е нещо различно", заяви Багата по време на виртуалната пресконференция преди събитието.

Все пак различен бе спаринг партньорът му - един от най-добрите в тежка дивизия Франсис Нгану.

"Направихме няколко седмици, 4 или 5 седмици с него, защото неговият мач беше близо до моя. Беше добър лагер. Бяха добри спаринги и беше хубаво да работя с него. Удоволствие е да се работи с този човек, каза Благой.

Багата се надява, че работата с "Хищника" ще му помогне да постигне целта си, а тя е първи нокаут в UFC. До момента и четирите двубоя на българина в UFC завършиха с решение на съдиите. "Готов съм да го направя. Готов съм да спра това. Това е целта ми, да го спра", сподели Иванов.

Благой Иванов-Багата с почти два килограма по-лек от Аугусто Сакай

Благой Иванов-Багата с почти два килограма по-лек от Аугусто Сакай

Българинът ще се бие утре рано сутрин в Лас Вегас