България спечели злато и бронз още в първия ден на Европейското първенство по таекуон-до, съобщи www.sofia2018.bg. Александра Славчева грабна титлата в дисциплината "Специална техника" при девойките, като остави след себе си сочената за абсолютна фаворитка представителка на Румъния. Александра е от София, от школата на Левски към Централния полицейски таекуон-до клуб и показа завидни умения в скачането и чупенето на дъски на високо.

Другият медал за България на шампионата в зала "Арена Армеец" бе спечелен от Михаил Димитров. Юношата II дан черен колан стигна до бронза в дисциплината "Форма", като неговото отличие също се прие от специалистите за изключително постижение.

България официално стана център на Европа по таекуондо

България официално стана център на Европа по таекуондо

"За мен е удоволствие да присъствам на подписването на толкова важен за БФТ договор"

Първенството бе открито по-рано днес с тържествена церемония и богата фолклорна програма с танците на ансамбъл "София 6". Четиридневните изпълнения в най-голямата спортна зала на България ще предложат уникално шоу от атракции в най-мащабния шампионат в историята с 31 държави участници, 592 състезатели и над 1000 ангажирани в събитието.

За четирите дни в "Арена Армеец" ще бъдат раздадени 150 комплекта медали в отделните възрастови групи за мъже, жени, юноши и девойки над 14-години. Организатори са Спортната асоциация на МВР, Централният полицейски таекуон-до клуб и Българска асоциация по таекуон-до. Първенството е част от инициатива София - Европейска столица на спорта, която вече трета година подкрепя усилията да се предоставят повече възможности за активен и здравословен начин на живот.

Освен с рекордните си участници, първенството в София се очертава и като едно от най-класните в историята. У нас пристигнаха звездите на европейското таекуон-до, плюс световни шампиони и медалисти в бойните спортове, кикбокса и ММА-борбите. В българската столица ще видим нашумелия словенец Томаш Барада, както и сина на украинците Олег и Катя Словей.

Българското таекуондо отново номер 1 в Европа

Българското таекуондо отново номер 1 в Европа

Шампионите ни грабнаха 12 медала от "Словения Оупън 2017"

И още нещо уникално за шампионата в София: у нас за първи път се използва новата безжична съдийска система за оценяване "Булскор" - родно производство, което според всеобщото мнение на специалистите ще направи революция в прецизиране на реферските решения в таекуон-до спорта.