Владимир Далаклиев и Митко Джорджев се пребориха с над 30 опоненти в кат. 68кг на Европейското клубно първенство по таекуондо, информират от БФТ.

След поредица от победи, Влади и Митко стигнаха до срещите за медалите, където ги чакаше руската олимпийска надежда в категорията Константин Минин. Първи срещу руснака в полуфинал се изправи Митко Джорджев, като само една точка разлика в полза на Минин, реши изхода на двубоя. Така Джорджев спечели бронза.

На финала се изправиха Влади Далаклиев и Константин Минин. Битката бе изключително оспорвана, но в крайна сметка нашето момче взе надмощие и с резултат 2:1 завоюва титлата европейски шампион.

Другите двама национали Калоян Бинев и Никол Чобанова стартираха с победи, но пропуски и доза късмет ги спряха на крачка от медалите. Кало и Никол останаха 5-ти в класирането. Емилия Тасева рискува в кат. до 63 кг. и въпреки, че премина с успех първа среща. Във втората обаче се изправи срещу вицеолимпийска шампионка и отстъпи с добра игра. Така Емилия стана 9-та в класирането. На същото място се класира Мариела Илиева, която също отпадна във втора среща.

Калоян Бинев: България е една от водещите държави в таекуондото

Калоян Бинев: България е една от водещите държави в таекуондото

"Баща ми е бивш таекуондист, бивш европейски шампион и реших да тръгна по неговите стъпки"