Бившият състезател в най-популярната ММА верига UFC - Антъни Джонсън коментира експлозивността и нечовешката сила, която притежава новото явление в тежка категория на надпреварата - Франсис Нгану.

В последната си битка до момента в октагона, на UFC 218, камерунецът нокаутира още в първия рунд една от легендите в смесените бойни изкуства Алистър Оувърийм.

Снимка 327627

Източник: GettyImages

По всяка вероятност Звяра от Бати ще получи това, на което се надява - сблъсък за титлата в дивизията срещу настоящия шампион Стипе Миочич.

Снимка 327628

Източник: GettyImages

Ето и коментара на Джонсън, за последно подвизавал се в лека тежка категория на UFC, познат именно със способността си да нанася безмилостни нокаути:

"О, човече! Само като си помисля за него и нещо в мен ме кара да попипам лицето си. Да видя дали всичко ми е наред.

Проведохме един спаринг веднъж в залата. Не се впечатлих от размерите му, защото и друг път ми се беше налагало да се бия с по-едри от мен състезатели. Така се подготвях на още по-високо ниво за собствените си срещи.

Снимка 327841

Източник: GettyImages

Започнахме. Помня, че го ударих няколко пъти, но той не само не се оплака, а и видимо не понесе никакви поражения. Бяхме с големи ръкавици, така че отдадох това на този факт.

След това обаче ме намери той... Още помня усещането. Разлюля ме. Определено бях наранен. Спомням си случая и по всяка вероятност скоро няма да го забравя.

Няма техника. Поне не все още. Но представяте ли си един мач между него и Дерик Люис? Не ми се ще да съм прекалено близо до ринга, когато тези двамата влязат на размяна", коментира Джонсън.

Камен Георгиев пред ТОПСПОРТ: Франсис Нгану ще е следващият шампион на UFC в тежка категория

Камен Георгиев пред ТОПСПОРТ: Франсис Нгану ще е следващият шампион на UFC в тежка категория

"Холоуей си беше написал домашното срещу Алдо, дамският сблъсък вероятно се е харесал само на роднините на състезателките"