Стотици каратисти от 28 държави ще пристигнат в България, за да се включат в най-големия международен тренировъчен лагер по карате киокушин. Той ще се проведе за 13-та поредна година и се организира от Българската карате киокушин федерация и Световния киокушин съюз (KWU). И този път домакин ще бъде черноморският курорт Камчия.

Лагерът започва на 30 юни, когато ще пристигнат всички отбори, и ще продължи до 7 юли включително. До момента близо 1600 бойци и треньори са се регистрирали за участие.

В рамките на една седмица състезателите ще могат да повишат нивото на майсторството си, треньорите - своята квалификация, а на 02.07. ще се проведе и голямото събитие за този лагер - Първата Световна купа на KWU по киокушин за юноши, девойки и кадети в три възрастови групи (14-15 години, 16-17 години и 18-21 години).

За пръв път в рамките на тренировъчния лагер в Камчия ще се състои и специално издание на гала вечерите SENSHI. То ще се проведе в по-различен формат от досегашните две гала вечери и ще включва битки по правилата на киокушин, фул контакт, на Световния киокушин съюз (KWU).

Повече подробности за 13-ия тренировъчен лагер по карате киокушин и първото по рода си издание на SENSHI изцяло по правилата на КWU International Professional Legaue очаквайте съвсем скоро.

Девет състезатели ще представят България на Световно първенство по карате

Девет състезатели ще представят България на Световно първенство по карате

В Братислава ще участват Калоян Ангелов, Александър Недев, Любомир Арсов, Габриела Томова, Тони Дончев, Мартин Паунов, Виктория Козарева, Алекс Йосифов и Виктория Стоянова