Марица стартира днес своята зимна подготовка. В 10:30 часа старши-треньорът на тима Николай Димитров, неговите помощници Кирил Андонов, Йордан Влашки и анализаторът Стойчо Драмов изведоха група от 29 футболисти. Те няма да разчитат на Мартин Лазов през пролетния полусезон. Първо занимание днес направиха новопривлеченият от Крумовград нападател Георги Трифонов, както и Олджай Алиев, който се завърна в отбора. Двама футболисти ще изкарат пробен период и също проведоха тренировка днес. В тима се завърнаха и Теодор Фърков и Борислав Дончев, които бяха преотстъпени през миналия полусезон съответно в Локомотив II и Борислав Първомай. С отбора тренираха и юношите Сали Садъков, Станислав Василев и вратарят Виктор Петков.

Всички футболисти са здрави и в добра кондиция. През следващите дни маричани ще тренират двуразово в Пловдив и на терена в село Войсил.

Ясна е и програмата за зимната подготовка на "жълто-сините". Първата контролна среща за тима е на 14 януари срещу елитния Арда. От 18 до 30 януари съставът ще проведе зимен подготвителен лагер в Анталия.

По време на лагера Марица ще изиграе три приятелски срещи - срещу македонския Академия Пандев на 22 януари, руския Волга Уляновск на 25 януари и полския Ресовия Жешов на 29 януари.

След връщането на маричани в Пловдив е предвидена още една проверка срещу друг тим от българския елит - пловдивският Локомотив. Мачът ще се играе на 3 февруари. Очаква се шампионатът във Втора лига да се поднови около 11 февруари.

Марица (Пловдив) също ще се подготвя в Турция

Марица (Пловдив) също ще се подготвя в Турция

Отборът започва подготовка в четвъртък