Босът на Марица (Пловдив) Христо Христов призна в интервю, че има голяма вероятност клубът да започне новия сезон сред аматьорите. Втородивизионният тим няма осигурен бюджет за новата кампания след признанието на Христов, че няма възможността да издържа сам отбора. Собственикът на Марица иска равнопоставеност и призова бизнеса и държавата за подкрепа.

"Благодаря за проявения интерес. Вчера имахме среща с отбора. Както всеки път след края на сезона и след края на месеца момчетата си получиха възнагражденията. Към този момент нито един състезател и треньор нямат неполучена заплата. Бях откровен с отбора и обявих, че през следващия сезон няма да имам възможността сам да издържам отбора. Необходими са около 7-800 хиляди лева за новия сезон. Трудно бих се оттеглил от клуба, защото аз съм и собственик, и президент. Ще направя всичко възможно клубът да се запази. Към този момент Марица няма задължения към държавата. Клубът не е зависим от никого. Поставени сме в неравностойно положение с много други отбори, които имат задължения към държавата, а играят професионален футбол. В същото време правят споразумения за безобразни заплати на чужденци. Търся хора, които могат да помогнат и могат да спасят отбора. Мога да уверя тези, които искат да помагат, че тук ще открият една невероятна структура. През тези години отборът се управлява от тима души - мен, Йордан Влашки и старши треньора. Нямаме администрация и излишни разходи", съобщава той пред "Спортал".

"В същото време искам да поздравя момчетата за представянето им, което е постоянно през тези две години - по 47 или 50 точки. За мен това е голям успех. През цялото време съм издържал сам клуба. Искам да благодаря на генералния спонсор, които ми помагаха през тези две години. Те се включиха с много сериозна помощ. Марица е единственият отбор в Б група, който се издържа от един човек. Всички други отбори са общински и имат осигурен бюджет и колегите харчат едни пари. При мен нещата са по-различни. Ако не намерим финансиране, клубът ще продължи да съществува, защото има ДЮШ, назначени деветима треньори с лиценз. Успяхме да изградим една добра школа, въпреки че нямаме база. Онзиден наградихме четири набора. Мисля, че ще спасим отбора, но най-лошият вариант е да играем аматьорски футбол. До момента са ме търсели мои приятели, които са ми помагали винаги. Това са Светльо Славов и Атанас Рогачев. Искам да благодаря на Христо Стоичков, който също ми е давал своята подкрепа. За мен обаче това е начин на работа - приятели да помагат на клуб или спорт. Мисля, че тук трябва да се намеси държавата и да има равнопоставеност. Искам да благодаря на моите футболисти, които виждат, че сам трудно мога да се оправям. Подходиха с огромно разбиране и ще изчакат решението на треньорски щаб".

Основен футболист на Марица претърпя операция

Основен футболист на Марица претърпя операция

Ще се възстановява поне месец