Сериозни кадрови проблеми се стовариха върху Пирин (Гоце Делчев) след двубоя с Литекс. Албин Одза, Любомир Гуцев и Васил Панайотов бяха заменени заради болежки при загубата 0:5 в Ловеч.

Надеждата на ръководството на неврокопчани е да се оправдаят по-оптимистичните прогнози на медиците за травмите на триото и те да бъдат вдигнати на крака до събота за мача с Монтана, Ако това се окаже невъзможно, поне за срещата с ЦСКА от шампионата. Този двубой се очаква с нетърпение от целия град, в който от почти две десетилетия не е гостувал армейският тим по никакъв повод, пише "Е-79".

По-сериозен оптимизъм има около другия контузен в състава - Борислав Хазуров, който пропусна заради контузия в бедрото визитата на Литекс в Ловеч. Нападателят не игра срещу бившите си съотборници, но има голям шанс да се завърне на терена още за мача срещу Монтана в турнира за Купата на България.

"Имаме желание да се класираме в следващия кръг и да продължим, колкото е възможно по-нагоре в турнира. Надяваме се обаче, че най-напред всички контузени момчета ще се възстановят и да бъдат здрави. След това, естетсвено, ще разчитаме на техния принос в мача с Монтана и изобщо в срещите до края. Това са важни единици за нашия отбор, които помогнаха да се изнесе основната тежест в първенството и за Купата на България и тяхната липса е сериозна загуба за нашия отбор.

Що се отнася до моментното здравословно състояние на играчите, лично аз не се наемам да коментирам преди по-обстоен лекарски преглед и когато има резултати след него. Лично аз, а и всички в отбора, се надяваме травмите да са по-леки и те да са на линия в близките дни. Естествено, че ако все пак нещата не се случат в техния оптимистичен вариант, ще прибегнем до резервната скамейка, където момчетата чакат своя шанс за изява и има заместници," коментира изпълнителният директор на Пирин (Гоце Делчев) Асен Трендафилов.