За централния защитник на Марек - Мартин Кавдански - днешният бараж с Ботев Враца ще е с по-особен характер. Преди да дойде на "Бончук" в началото на годината, бранителят носи екипа именно на врачани. През 2015 година той вече бе ритал на "Бончук".

"Да, мачът за мен е по-специален, при положение че играх повече от две години в Ботев Враца. Уважавам много отбора, имам доста приятели там. Но в момента защитавам цветовете на Марек и ще дам всичко от себе си на терена, за да се поздравим с победа и класиране в Първа лига", каза Кавдански пред "Тема Спорт".

"Това ще е по-различен двубой в сравнение с тези за първенството. Има спецификата на турнирна битка - продължения и евентуално дузпи при равенство. Тук точки няма. Ние ще излезем и ще играем нашата си игра. Имаме изграден стил, от който няма да избягаме. Мисля, че напрежението ще е при тях. Ние няма какво да губим. Трябва да сме смели и агресивни", добави 37-годишният стълб в отбраната на дупничани.

"Този мач е бонус за нас. Излизаме, играем и се надяваме да спечелим. Ще се раздадем и каквото стане. Познавам Христо Янев, зная какви идеи има. Ще ги споделя пред нашия треньор и съотборниците ми", добави Кавдански.

Ботев (Враца) - Марек 1:1 (Развой на срещата по минути)
на живо

Ботев (Враца) - Марек 1:1 (Развой на срещата по минути)

Селекцията на Христо Янев ще има домакинското предимство