Тимът на Пирин (Гоце Делчев) ще започне подготовка за празненства по повод 100-годишен юбилей. Това обяви днес председателят на УС на отбора Антонио Сакаджийски.

„Аз ще ви кажа, пък вие ще прецените дали е така или не. През октомври 1912 г. за първи път се играе футбол в Гоце Делчев, месец след като градът е освободен от Турско робство. 1925 г. се основава футболна секция, която приема името Пирин. Това е първият отбор, който носи името Пирин, защото градът се намира в подножието на Пирин планина. 1949 г. в град Неврокоп е имало 14 футболни отбора - Строител, Червено знаме, Динамо, Спартак и др. Мачовете между тях са били като малък футболен празник за града. 1957 г. всички тези отбори се обединяват в един и се получава ФК Пирин", обясни Сакаджийски.

„Пирин (ГД) не дължи на никого никакви пари. Нямаме никакви задължения нито към държава, нито към персонала. При нас парите са по-малко от другите отбори, но са навреме", похвали се той, след което разкри, че ремонтните дейности по тревното покритие на градския стадион ще започнат следващото лято.

Сакаджийски е категоричен, че не състоянието на игрището е виновно на отборите, които загубиха точки в Гоце Делчев. Според него повечето терени у нас са на подобно ниво. За мен не е лош теренът.

„Това можем, това правим. Даден ни е лиценз за „А" група. Ако искат компетентните да дойдат и да проверят. Имаме някакви планове за ремонт на тревното покритие, но това няма да се случи през зимата, а през лятото. Трябва и помощно игрище да направим. Но мисля, че не теренът е виновен на отборите, които паднаха от нас", допълни шефът на неврокопчани.