Манчестър Юнайтед е безапелационен под ръководството на новия си мениджър Оле Гунар Солскяер. Отборът е с осем поредни победи, след притигането на норвежкия специалист на "Олд Трафорд". Определени личности, свързани с футбола и клуба като цяло, побързаха дори да дръзнат да сравняват Солскяер с някои от най-големите имена на този пост в историята на "червените дяволи".

Сега обаче е време за истинските предизвикателства, за големите тестове пред "ученика" на великия Фъргюсън.

Оле Гунар Солскяер: Първият човек, на когото писах след предложението от Юнайтед, беше сър Алекс

Солскяер: Първият човек, на когото писах след предложението от Юнайтед, беше сър Алекс

"Той ме увери, че съм готов за предизвикателството"

В рамките на сравнително кратък период от време, манчестърци ще трябва да се справят с няколко съперника, резултатите от мачовете срещу които могат действително да служат като ориентир, база за сравнение с всички останали.

До средата на март Манчестър Юнайтед ще изиграе няколко битки, подходящи за финал на Шампионската лига.

Снимка 399947

Източник: GettyImages

На 12.02 "червените дяволи" са домакини на Пари Сен Жермен в Лигата на шампионите, в следващия си двубой срещат Челси за ФА Къп, дни по-късно Ливърпул пристига на "Олд Трафорд", на 06.03 е визитата на ПСЖ, а три дни след това предстои и гостуване на Арсенал. На 16.03 съперник е Манчестър Сити

Победите в тази поредица от непредвидими сблъсъци ще тежат. Ще означават много. Но и загубите също. Критиката на Острова не се пести за никого. Раздава се като топъл хляб. И така, както сега любовта към Оле преобладава, така ситуацията може да се промени коренно при две поредни загуби. И евентуално елиминиране от Шампионската лига или отпадане от Челси.

Снимка 399932

Източник: GettyImages

Време е за тежката артилерия на "Олд Трафорд". За попълване не само на статистиката, но и на страниците в историята на Юнайтед.

Тези мачове ще решат бъдещето на Солскяер. И ще определят дали той ще стане част от големите имена в клуба не само на терена, но и на скамейката. "Любимото" му място по време на състезателната кариера. Феновете на Манчестър Юнайтед със сигурност се надяват резервата Оле и този път да се окаже златна.

Бордът на директорите на Манчестър Юнайтед отлага решението за Оле Гунар Солскяер

Бордът на директорите на Юнайтед отлага решението за Солскяер

Всичко става ясно през лятото