Бившият нападател на Манчестър Юнайтед Уилфред Заха говори откровено за престоя си на "Олд Трафорд", като се оказа, че с Дейвид Мойс, който тогава бе мениджър на "червените дяволи", не са имали най-добрите отношения.

"Беше шансът на живота ми - да играя в Манчестър Юнайтед. Беше повече от всичко, което можех да си пожелая, и се отнасях по изключително сериозен начин. Трудех се възможно най-усърдно във всяка тренировка, за да покажа какво мога, на какво съм способен. Дейвид Мойс обаче ме изолираше заради начина, по който се обличах и дори заради колата, която карах. Веднъж на едно занимание, един от треньорите омаловажи мой гол, а на следващия път ми показаха мое видео как играя по крилото за Кристъл Палас с искането да си възвърна тази форма, въпреки изричната забрана на мениджъра да играя технично. Усещате ли психологическите им игри? Той искаше да ме пречупи по всякакъв начин и да унищожи кариерата ми без причина...

Дейвид Мойс: Вече бяхме наели и хеликоптер за Гарет Бейл...

Мойс: Вече бяхме наели и хеликоптер за Бейл...

"Предложихме повече пари, опитахме се да го изкушим"

Бях търпелив с Мойс, тъй като смятах, че иска да залага на по-опитните футболисти в стремежа си да наследи успешно сър Алекс Фъргюсън. Но когато ме извади от състава за Шампионската лига, за да вкара Аднан Янузай, който никога не беше играл за първия отбор, разбрах, че е въпрос на нещо много повече от просто футболни причини. Щом не беше заради качествата ми, какво можех да направя? Отидох под наем в Кардиф, но там бях бледа сянка на себе си. При Луис Ван Гаал трябваше да започна на чисто, но имах чувството, че съм на проби в собствения ми клуб. Той и асистентът му Райън Гигс ми казаха, че бъдещето ми ще се реши от една тренировка. Уейн Рууни ме увери, че съм тренирал най-добре от всички. След това отидох при тях, а те ми заявиха, че не съм достатъчно добър. Така че им отвърнах: "Окей, тогава искам отново да отида някъде под наем", разказа Заха, цитиран от "Daily Mail".