Факундо Пелистри има бъдеще в английския футболен клуб Манчестър Юнайтед, сигурен е мениджърът на отбора Ерик тен Хаг след дебюта на 21-годишния нападател. Той стартира за първи път при победата с 3:0 срещу Чарлтън за Карабао Къп.

Уругваецът Пелистри бе привлечен от Оле Гунар Солскяер с трансфер от Пенярол през 2020 и записа първи минути едва вчера. Той асистира на Маркъс Рашфорд за 2:0.

Запитан дали Пелистри ще остане в отбора след януари, или ще бъде преотстъпен на друг отбор, мениджърът на Юнайтед отговори: "Виждам бъдеще за него. Той се справя много добре и ще обсъдим най-добрия вариант за самия него".

Тен Хаг не си поплюва: Рашфорд трябва да се научи да спазва дисциплина

Тен Хаг не си поплюва: Рашфорд трябва да се научи да спазва дисциплина

"На терена е необходимо да има огромна дисциплина, за да се побеждава в мачовете"

Пелистри, който прекара два периода под наем в испанския Алавес, бе част от националния отбор на Уругвай на Световното първенство в Катар. Именно там той е впечатлил Ерик тен Хаг и си е заслужил дебютния мач за Юнайтед във вторник.

"Той прогресира и това се видя още в контролата с Евертън. И тогава бях доволен от неговото представяне, хареса ми и играта му на Световното първенство. Напредъкът му е сериозен", продължи Тен Хаг, цитиран от Скай Спортс.

"Следващата стъпка бе да влезе в игра и да повлияе на мача по някакъв начин. Смятам, че той се справи".