"Убеден съм, че ще успея, успявал съм навсякъде", с тези думи в интервю за "Sky Sports" мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг уверява обществеността, че ще върне славата на " червени дяволи".

Преди мача от втория кръг на Висшата лига Тен Хаг говори пред Sky Sports за целите на "червените дяволи" и шансовете им да спечелят титлата.

Първият кръг от новия сезон върна феновете на Юнайтед към суровата реалност. Поражението от Брайтън беше разочароващо, а неубедителният трансферен прозорец, липсата на стратегия, липсата на план допълнително разрушават вярата на феновете. Изглежда, че с всеки нов мениджър ситуацията се влошава, но Тен Хаг уверява, че може да се справи.

"Ако стоя тук четири години, сигурен съм, че ще спечеля поне една титла. Не мога да искам търпение от феновете, надявам се те да бъдат търпеливи, защото искат печеливш отбор и затова съм тук. Все пак трябва да го донеса. Този процес отнема време", каза нидерландецът.

Той направи изявление, подобно на това, което Юрген Клоп направи при пристигането си в Ливърпул. Германецът получи достатъчно време, за да върне Ливърпул на върха, Тен Хаг може да няма такъв късмет.

Тен Хаг: Утре ще реша дали Роналдо ще започне като титуляр

Тен Хаг: Утре ще реша дали Роналдо ще започне като титуляр

"Това е мое решение и ще го запазя за себе си"

"Много неща бяха лоши в първия мач. Започвайки от резултата, но и от представянето. Не бяхме добри в много неща. Това е нормално за началото на сезона. Бяхме добри в подготовката, но сега ни липсват двама играчи.

В интервюто Тен Хаг говори за Кристиано Роналдо, Кристиан Ериксен, трансфери, но и за това, че е наясно със задачата, която има сега в Англия, след като пристигна от Аякс.

"Това е голямо предизвикателство и знаехме това и преди. Отнема време, а във футбола понякога нямаш време за такова голямо предизвикателство. Връщането към победния път е дългосрочен процес и изисква много работа, добра стратегия, правилните хора и работа ден след ден", добави Тен Хаг.

Юнайтед гостува на Брентфорд днес от 18:30 и трябва да започне да печели веднага, ако иска да се върне на върха.