Контузиите са най-големият проблем на Манчестър Юнайтед и новите акционери от INEOS ще проявят разбиране за слабия сезон, който "червените дяволи" правят, сигурен е мениджърът Ерик тен Хаг.

В събота Юнайтед отстъпи на Нотингам Форест, който спечели за първи път срещу този си съперник от 1994.

"Червените дяволи" пък останаха седми в класирането на английското първенство по футбол след деветото си поражение, което е и 14-о във всички турнири през сезона.

Запитан кой е основният проблем за Юнайтед по негово мнение, Тен Хаг заяви за Sky Sports: "Контузиите. Имаме и други неща, но главно травмите ни възпират в развитието ни. През януари ще се завърнат доста футболисти и тогава нивото ни на игра ще бъде по-високо. Сигурен съм, че Дейв Брейлсфорд (б.пр.- директор в INEOS) ще види къде са проблемите ни. Последният ни резултат не е добър, но в този мач ни се наложи да сменим нападателя".

Расмус Хьойлунд отсъства от двубоя на "Сити Граунд" заради заболяване. Брейлсфорд изгледа мача в ложите и бе в компанията на легендарния мениджър Алекс Фъргюсън.

"На всички ни е ясно, че резултатът от този мач е разочароващ. През първото полувреме не създадохме достатъчно положения и трябваше да бъдем по-активни. Второто полувреме беше по-добро", продължи мениджърът на Юнайтед.

"Загубихме с един гол и се видя, че отборът се бори. Играта ни се подобри през второто полувреме и имахме повече шансове, а момчетата вярваха в победата до самия край. Когато обаче резултатът е такъв, не можем да бъдем доволни.

"Футболистите не са щастливи от това и всички осъзнаваме, че трябва да бъдем по-силни. Продължаваме да нямаме поредни мачове в един и същ състав, а тези постоянни промени не ни помагат. Така не можем да постигнем рутина и постоянство.

"До момента сме пускали девет различни състава само в защита, но феновете не искат да чуват това. Те искат да печелим и ние сме длъжни да го правим за тях".

Запитан дали ще говори с INEOS, той каза: "Със сигурност. Нямам съмнения за това. Ще работим заедно, за да си поставяме нови големи цели. Искаме да имаме постижения и структура на работа".

Гари Невил: Манчестър Юнайтед е на милиони километри от топ 4

Гари Невил: Манчестър Юнайтед е на милиони километри от топ 4

Отборът е непостоянен и играе ужасно, казва легендата на клуба