Алекс Фъргюсън заяви пред съда, че никога не е виждал Райън Гигс да изпуска нервите си. Легендарният мениджър на Манчестър Юнайтед, който работи дълги години с уелския футболист в състава на "червените дяволи", даде показания в защита на Гигс.

80-годишният бивш ръководител на 20-кратните шампиони на Англия разказа за работната си връзка с Гигс, който е обвинен в нападение срещу бившата му приятелка Кейт Гревил.

Сър Алекс каза пред съда в Манчестър в петък, че Гигс е имал "фантастичен темперамент", добавяйки: "Той изпълни всичко, което искахме от него, дори и да е бил в трудна позиция."

Тен Хаг: Повтарям едно и също постоянно - Роналдо е в нашите планове

Тен Хаг: Повтарям едно и също постоянно - Роналдо е в нашите планове

"Не знам защо всички са фокусирани върху него"

"Без съмнение беше най-добрият пример, който имахме в клуба и всички гледаха на Райън Гигс като на номер едно", каза още Сър Алекс.

На въпрос дали е виждал някога Гигс да става агресивен или да изпуска нервите си, Фъргюсън отговори: "Не".

48-годишният Гигс отрича да е причинявал телесни повреди на Кейт Гревил и на по-малката й сестра Ема Гревил в периода август 2017-ноември 2020 година.

Райън Гигс даде показания по-рано през седмицата. Той призна, че е изневерявал във всичките си предишни връзки, но никога не е нападал жена.

Уелсецът каза, че никога не е успял да устои на "интереса" от страна на "привлекателна дама". Съгласи се и с това, че е "флиртаджия по природа" и потвърди, че е лъгал повече от веднъж бившата си съпруга Стейси Гигс, както и Кейт Гревил.