Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ралф Рангник определи първото полувреме на снощния двубой с Бърнли като най-доброто за "червените дяволи" в офанзивен план, откакто той започна работа на "Олд Трафорд". 20-кратният шампион дръпна с 3:0 до 35-ата минута, след което допусна едно попадение, но нямаше никакъв проблем да спечели трите точки, с които се изкачи до шестото място във временното класиране.

Манчестър Юнайтед победи Бърнли с 3:1

Манчестър Юнайтед завърши годината с победа над Бърнли и се добилижи до зона ШЛ

"Червените дяволи" вече имат 31 точки на шестата позиция в класирането на първенството

"Дали това беше най-доброто полувреме, откакто съм в клуба? В офанзивен план, да. Винаги, когато имахме топката в тяхната половина, правехме нещата, които искахме, намирахме точните места и пространства, справяхме се, когато бяхме един на един със съперникови играчи. Когато топката е в нашата половина, има какво да подобряваме, но в офанзивен план това определено беше най-доброто ни представяне.

В този двубой трябваше да имаме свежест и играта ни да бъде много по-физическа. Затова трябваше да имам шест свежи футболисти в сравнение с мача с Нюкасъл. В крайна сметка това проработи, защото това бяха точните играчи на точните позиции. За мен бе важно да имам точния футболист на точната позиция. Затова решихме да играем с Джейдън Санчо отляво и Мейсън Гриунууд отдясно, както и с двама нападатели и две "шестици". Това и направихме", обясни плана си Рангник.