Протестите на феновете на Манчестър Юнайтед срещу собствениците на клуба доведоха до пропусната печалба в размер на 200 милиона паунда.

След неуспешния опит за формиране на Европейска Суперлига, феновете на "червените дяволи" подновиха своите протести срещу американските бизнесмени, започнали още при купуването на клуба от тяхна страна през 2005 година.

Официално: УЕФА обяви наказанието на "бунтовниците" от Суперлигата

Официално: УЕФА обяви наказанието на "бунтовниците" от Суперлигата

Чака се решение за Реал, Барса и Ювентус

Миналата неделя хиляди привърженици на тима се събраха около "Олд Трафорд", а някои от тях дори нахлуха на стадиона, което доведе от отлагане на голямото дерби с Ливърпул.

Впоследствие недоволните от управлението на клуба фенове започнаха кампания за бойкот на продуктите на всички спонсори и партньори на Манчестър Юнайтед.

Именно това е притеснило британската компания "Дъ Хът Груп", която е била съвсем близо до десетгодишна сделка с клуба на стойност 200 милиона паунда. Ръководството на компанията се е притеснило от заплахите на феновете за бойкот и в петък е съобщило на един от директорите на Манчестър Юнайтед Ричард Арнолд, че сделката пропада.

Юнайтед позлатява Бруно Фернандеш

Юнайтед позлатява Бруно Фернандеш

Клубът ще се обвърже дългосрочно със своя Маестро