Двамата основни кандидати за закупуването на Манчестър Юнайтед - шейх Джасим бин Хамад Ал Тани и сър Джим Ратклиф, са отправили своите финални оферти към семейство Глейзър в определения за това срок - 22:00 часа английско време в петък вечерта. Според информации в английските медии офертата на катарския фонд е достигнала 5 милиарда паунда, а според някои източници дори е надхвърлила тази граница. Тя обаче все още не се доближава до исканите от Глейзър 6 милиарда.

Шейх Джасим освен това се е ангажирал да изплати всички дългове на клуба и да осигури средства за реконструкцията на "Олд Трафорд" и клубната база в Карингтън, като и обещания за значителни инвестиции за подсилване на състава на Ерик тен Хаг.

Малко след офертата от Катар е пристигнала и тази от сър Джим Ратклиф, който е поискал малко над 50% от клуба. Според неговото предложение Аврам и Джоел Глейзър ще останат като миноритарни съсобственици и ще притежават 20%.

Пристигнали са и оферти от американските финансови гиганти "Карлайл" и "Елиът", които обаче са поискали да станат притежатели на различни миноритарни дялове.

Разкритие: Магуайър трябва да играе за Манчестър Юнайтед, без значение колко грешки прави

Разкритие: Магуайър трябва да играе за Манчестър Юнайтед, без значение колко грешки прави

Това каза бившият защитник на "червените дяволи" Маркос Рохо