Халфът на РБ Лайпциг Амаду Хайдара наруши мълчанието си по отношение на слуховете, които го свързват с преминаването в любимия от детството му клуб Манчестър Юнайтед.

23-годишният малиец привлече интереса на доста клубове в Европа след няколко впечатляващи изяви от централния халф, не на последно място и в Шампионската лига.

Официално: Доменико Тадеско е новият старши-треньор на РБ Лайпциг

Официално: Доменико Тадеско е новият старши-треньор на РБ Лайпциг

Наследява на поста Джеси Марш

Слуховете за преминаване в Юнайтед през януари се увеличиха, след като временният мениджър Ралф Рангник беше човекът, който го доведе в настоящия му клуб, когато беше начело през 2019 година.

Спекулациите бяха допълнително подхранени, когато изпълнителният директор на РБ Лайпциг Оливър Минцлаф наскоро разкри, че Рангник "обича" Хайдара. Той добави, че клубът от Бундеслигата се стреми да обвърже халфа с нов договор.

Сега Хайдара говори пред медиите в Германия и каза, че е бил фен на "червените дяволи" като младеж и няколко клубни легенди са били негови идоли.

"Всеки е имал любим отбор като дете. Моят беше Манчестър Юнайтед", каза той пред Bild.

"Бях голям фен на Кристиано Роналдо, харесвах Пол Скоулс, Патрис Евра, Едвин ван дер Сар, Андерсън. Но ако искате да говорите с мен за слухове: аз съм в Лайпциг и се чувствам добре."

"Да, Ралф играе много голяма роля в кариерата ми. Не забравяйте, че когато Лайпциг искаше да ме вземе, аз скъсах кръстни връзки, но той каза, че трябва да дойда така или иначе. Тогава не очаквах това. Много съм му благодарен, защото той наистина ме искаше и имаше голямо доверие в мен. По-късно той ми каза да остана в Лайпциг и да вярвам, че Юлиан Нагелсман ще ме направи по-добър", допълни Хайдара.

Хайдара е изиграл 17 мача във всички турнири за своя клуб през този сезон, отбелязвайки три гола.

Рангник с критика към футболистите на Юнайтед

Рангник с критика към футболистите на Юнайтед

"Не комуникирам с агенти посредством медиите или пресконференциите"