Вече бившият мениджър на Манчестър Юнайтед - Оле Гунар Солскяер говори пред клубната телевизия броени часове след уволнението му. Норвежецът благодари на всички, с които е работил на "Олд Трафорд" и заяви, че съжалява, че не постигна очакваните резултати.

"Знаете какво означава за мен този клуб и какво исках да постигна. За клуба, за феновете, за футболистите, за всички останали. Исках да изведа отбора до следващото ниво, на което той да се бори за титлата, да печели трофеи и смятам, че е редно, че всичко казано това идва директно от мен.

Не искам да отговарям на всички... ще има журналисти, които ще ме молят за интервюта, но - не, няма да давам такива. Искам да се махна оттук. Ще си тръгна през парадния вход, защото смятам, че всеки знае какво съм направил за този клуб. Той е всичко за мен и заедно сме една добра комбинация, но за съжаление не успях да постигна нужните ни резултати и дойде време да се оттегля.

Няма Зидан, няма Брендън Роджърс - Роналдо посочи кой трябва да наследи Оле

Няма Зидан, няма Брендън Роджърс - Роналдо посочи кой трябва да наследи Оле

Кристиано смята, че това трябва да е Луис Енрике

Горд съм, много съм горд! Разбира се, това е едно от нещата, за които си мечтаеш. Когато си бил играч в клуба, когато си бил наставник на резервите, логично следващата стъпка е да водиш първия тим, защото само това не си правил, а си си мечтал за него. Аз вече го направих. Беше забавно, изключително интересно от първата до последната минута.

Ето защо трябва да благодаря на всички футболисти, защото те бяха на топ ниво от първия ми ден тук като мениджър. Едни бяха привлечени, а други напуснаха, но с всички тях беше удовлствие да се работи. Преди всичко обаче искам да благодаря на борда и собствениците, че ми дадоха тази възможност, защото тази работа не е за всеки. А аз получих този шанс. Горд съм от това, чувствам се привилегирован да получа доверието да се опитам да водя отбора.

Оуен възропта срещу смяната на Оле: Неподходящ момент, няма свободни топ мениджъри

Оуен възропта срещу смяната на Оле: Неподходящ момент, няма свободни топ мениджъри

"Единственият очевиден вариант е Зидан"

Наистина се надявам, че оставям тима в по-добро състояние в сравнение с идването ми. Създадох отлични приятелства, преоткрих някои страхотни приятели, станах близък и с нови хора от щаба. А с тези служители, които бяха тук и в предишния ми престой, сме си добри приятели и поддържаме връзка, което в крайна сметка е най-важното. Запалянковците пък бяха фантастични. Още от първия ни мач срещу Кардиф до последния сега. Те са върхът и с тях пак ще се видим.

Пожелавам всичко най-добро на хората. Знаете, че всички отнесохме много критики и "бла-бла-бла", но аз съм впечатлен от отношението и начина, по който работиха всички хора в клуба. Обикновено идвах на базата в 07:00, а понякога и 07:30 часа. Казвах си "Ей сега ще съм ги изпреварил", но нямах никакъв шанс... Нямаше дори един ден, в който аз да бъда първи тук", каза Солскяер.

Луис Енрике: Аз да съм мениджър на Манчестър Юнайтед? Днес да не е първи април

Луис Енрике: Аз да съм мениджър на Манчестър Юнайтед? Днес да не е първи април

Испанският специалист обаче много бързо реагира на появилата се информация