Президентът на компанията Ineos Group сър Джим Ратклиф финализира сделката за закупуване на 25 процента дял в Манчестър Юнайтед, обявиха официално от клуба на Бъдни вечер. Според информации сделката е на стойност 1,2 милиарда паунда.

Компанията ще поеме отговорност за футболните операции на клуба. Съгласно споразумението Джим Ратклиф ще придобие 25% от акциите от клас Б, притежавани от семейство Глейзър, и до 25% от акциите от клас А, като инвестира 300 милиона долара в инфраструктурата на стадион "Олд Трафорд".

Уест Хем - Манчестър Юнайтед 2:0 в мач от Висшата лига

Пореден крах за Ман Юнайтед! И Уест Хем се разправи с безличните "червени дяволчета" на Тен Хаг

Ето как се разви двубоят

"Манчестър Юнайтед обявява, че е сключил споразумение, съгласно което президентът на Ineos, сър Джим Ратклиф, ще придобие 25% от акциите на Манчестър Юнайтед клас Б и до 25% от акциите на Манчестър Юнайтед клас А и ще предостави допълнителни 300 милиона долара, предназначени за бъдещи инвестиции в "Олд Трафорд".

Като част от сделката Ineos прие искане от борда да му бъде делегирана отговорност за управлението на футболните операции на клуба. Това ще включва всички аспекти на спортно-техническите дейности и академиите на мъжкия и женския футбол", се казва в съобщението на Манчестър Юнайтед.