Новото попълнение на Манчестър Юнайтед Одион Игало ще пропусне тренировъчния лагер на тима в Марбея, Испания, заради притеснения около мерките за контрол за ограничаване на епидемията от коронавирус.

Игало бе привлечен в редиците на "червените дяволи" в последните дни от трансферния прозорец през януари от китайския Шанхай Шенхуа. Днес отборът заминава за няколкодневен лагер в Испания, но нигериецът няма да пътува с тях.

Одион Игало: Не ме интересуваха парите, исках само да подпиша с Юнайтед

Одион Игало: Не ме интересуваха парите, исках само да подпиша с Юнайтед

"Не спах цяла нощ"

Причината е, че от клуба се притесняват, че Великобритания може да затегне мерките за сигурност покрай свързани с разпространението на коронавируса в следващите дни и нигерийският национал да не получи прави да се завърне в страната след края на лагера, тъй като все още не са изтекли 14 дни от пребиваването на Игало в Китай.

"Разбира се, че той би искал да дойде с другите играчи и да ги опознае, но не искаме да поемаме този риск", коментира Солскяр пред официалния сайт на Манчестър Юнайтед. В следващите дни Игало ще води индивидуална подготовка на клубната база в Карингтън.

Шефовете на Юнайтед с ново решение за Пол Погба

Шефовете на Юнайтед с ново решение за Пол Погба

Французинът на промоция - струва с 30 млн. паунда по-малко