Мениджърът на Манчестър Юнайтед - Жозе Моуриньо коментира настоящото състояние на отбора и напускането на дългогодишния лидер в редиците на "червените дяволи" - Уейн Рууни.

Ромелу Лукаку: Моуриньо искаше да бъда част от "новия" Юнайтед

Лукаку: Най-важното е да печелиш трофеи

"Не съм в най-силната си форма"

"Бих се радвал следващият мениджър на Юнайтед, когато пристигне, да намери един много, много, много по-добър клуб и отбор на всички нива от това, което аз намерих. Аз намерих един невероятен клуб с невероятна история, но той не беше готов да печели. Искам следващия мениджър също да има успехи.

Миналият сезон спечелихме три трофея, сред които Лига Европа, което беше много трудно, но не е Шампионската лига. Участвахме в турнира като един от водещите отбори, но няма да влезем в Шампионската лига като такъв. Трябва да сме по-добри, много по-добри, за да се борим за този трофей. Този сезон ще бъде по-труден, но мисля, че можем да се борим за титлата в Англия. Аз обаче вярвам в нашата група, в духа ни, в това колко сме задружни и се радваме да работим заедно.

Уейн имаше много позитивно влияние. В никакъв случай не може да кажем, че сме се подобрили от това, че той напусна. Няма как да е така. Той беше толкова важен. Мисля, че това е нов период без него, без тези лидери. Сега е времето за други да поведат тима. Вероятно това е последната година и на Майкъл Карик, така че хората трябва да бъдат подготвени за това.

Ед контролира нещата. Той знае, че искам още двама играчи и знае, че имам баланс. Нещата зависят от ситуацията, пазара. Ако клубът не успее да вземе още двама, а само един, аз приемам това за последствие от пазара. Отношенията ни са добри и просто чакам добри новини. Доволен съм отбора, но бих искал още двама футболист. Един полузащитник, който да ми даде повече възможности, и един атакуващ играч, който да може да играе по крилата", коментира Специалния.