От Манчестър Юнайтед са получили срок до понеделник да представят официалната си позиция пред УЕФА и да убедят футболната централа да запази мястото им в Лига Европа, информира английската преса. То бе извоювано буквално в последния ден на сезона, побеждавайки Манчестър Сити на финала в ФА Къп. Ако новите собственици на "Олд Трафорд" не задоволят изискванията на европейската футболна централа, това ще означава, че ще бъдат преместени в Лига на конференциите.

Затрудненията на "червените дяволи" идват от правилата на ФИФА и УЕФА, които не позволяват повече от един клуб на един собственик да участват в един и същ турнир. Новите съсобственици на 20-кратните шампиони на Англия от "Инеос", които влязоха официално в клуба през февруари, придобиха 27.7% от Манчестър Юнайтед, но със задължение да инвестират допълнителни 245 милиона паунда в инфраструктура на клуба, което ще увеличи с 30% собствеността им. Химическият гигант обаче притежава и Ница, който също се класира за Лига Европа, което създава конфликта с правилата на футболните централи. Френският отбор завърши на пето място в класирането на Лига 1, а "червените дяволи" осми в Висшата лига, което дава предимство на "орлите".

От "Инеос" вече няколко пъти обявяваха, че водят активна комуникация с УЕФА и са уверени, че решение ще бъде взето, като участието на Манчестър Юнайтед в Лига Европа не е застрашено. Това наскоро бе потвърдено и от президента на Ница, който също обяви, че ще бъдат извършени определени корекции, които не представляват проблем.