Манчестър Юнайтед буквално спаси сезона си в последния възможен миг, след като триумфира с ФА Къп и си осигури място в евротурнирите, което не успя да постигне чрез първенството. Към днешна дата "червените дяволи" трябва да играят в Лига Европа, но е напълно възможно 20-кратните шампиони на Англия да трябва да се прехвърлят в по-слабия по сила турнир, Лига на конференциите.

Причината е правилото на ФИФА за собствеността на повече от един клуб. Компанията на сър Джим Ратклиф INEOS придоби 27.7% от Юнайтед, но със задължението да инвестира още 245 милиона паунда в инфраструктурата на клуба. Според "Екип" това ще увеличи дела на компанията до повече от 30%, което се очертава проблем съобразно споменатото правило, понеже Ineos притежава и френския Ница.

УЕФА забранява на два отбора, собственост на една и съща организация, да играят в един и същ турнир. Ница завърши на пето място в Лига 1 и също се класира за участие в Лига Европа. Според наредбите в такава ситуация с предимство е тимът, който има по-високо класиране в съответното първенство. Това очевидно е френският представител.

Решението е или INEOS да намери начин да намали дела си в един от двата клуба, или единият от тях да бъде преместен в Лигата на конференциите. Официалната позиция на Ineos e, че се води активна комуникация с УЕФА и ще бъде намерено решение на казуса.

След двубоя от последния кръг на Лига 1 срещу Лил президентът на Ница Жан-Пиер Ривер заяви следното: "Трябва да се направят някои корекции. Няма да навлизам в подробности, но това не представлява проблем".