Вестник "Кориере дело спорт" потвърждава, че Манчестър Юнайтед е близо до осигуряването на подписа на защитника на Наполи Ким Мин-Дже и ще завърши трансферана стойност 58 милиона евро в началото на юли.

Южнокорейският национал се присъедини към Адзурите едва миналото лято, но клауза в договора му с новия шампион на Серия А го прави достъпен за клубове извън калчото при трансферна сума от около 50 милиона евро.

Манчестър Юнайтед започна преговори с ПСЖ за Неймар

Манчестър Юнайтед започна преговори с ПСЖ за Неймар

Това твърди френският вестник "Екип"

Директорът на Наполи Кристиано Джунтоли обясни преди няколко месеца, че клаузата е валидна само през първите две седмици на юли и че трансферната сума зависи от приходите на клуба, който я активира. Печатното издание на "Кориере дело спорт" потвърждава, че Манчестър Юнайтед желае да задейства клаузата, така че се очаква да финализират подписа му през първите две седмици на юли.

"Ким ще напусне точно в момента, в който Юнайтед активира клаузата на стойност 58 милиона евро", написа Фабио Мандарини.

Ким се присъедини към Наполи от Фенербахе само за 18 милиона евро преди година, заменяйки Калиду Кулибали. Националът на Южна Корея изигра 44 мача този сезон, в които отбеляза два гола.