Капитанът на Манчестър Юнайтед Хари Магуайър извади голям късмет във вчерашния мач на Манчестър Юнайтед срещу Челси. Английският национал постъпи неспорсментски спрямо нападателя на Челси  Миши Батшуай. Хари изрита белгиеца, след като двамата падаха извън очертанията. Ситуацията беше разгледана с ВАР, но въпреки това футболистът на Юнайтед не беше санкциониран.

Манчестър Юнайтед победи Челси с 2:0 като гост

Спорно съдийство донесе три точки на Юнайтед срещу Челси

"Червените дяволи" надвиха лондончани с 2:0

"Знам, че го докоснах. Мислех, че той ще падне върху мен, затова изправих крака си и опитах да го спра. Това беше естествена реакция, а не удар. Нямаше лош умисъл в действието ми.

Мисля, че съдията взе правилно решение, като не ми показа картон. Не съм искал да причиня болка на Батшуай. После му се извиних", сподели защитникът на "червените дяволи.

Мениджърът на Челси Франк Лампард беше на друго мнение. Според него Магуайър задължително е трябвало да бъде изгонен.

"Очевидно беше, че в тази ситуация трябваше да бъде показан червен картон. Това щеше да направи мача съвсем различен. Сесар Аспиликуета беше блъснат в гърба и това стана причина за отменения гол на Курт Зума. Засада на Жиру имаше, макар и минимална. Не мога да разбера защо съдиите не използват монитори", възнегодува Лампард.

"Трудно ми е да приема резултата по много причини - и футболни, и нефутболни. Така е в спорта, а и в живота. Няма как да се оплача от професионализма на играчите, но сега те са с наведени глави. Не знам колко удара отправихме, но бяха много. Когато не вкарваш положенията си, не можеш да победиш - убеждаваме се в това всяка седмица. На четвърто място сме и сезонът на практика сега започва. Не очакваха от нас да сме толкова високо в класирането, но сме тук", каза още мениджърът на лондончани.