Английският футболен клуб Манчестър Юнайтед взе правилното решение със запазването на настоящия си мениджър Ерик тен Хаг, тъй като през това лято е по-важно да бъдат направени промени на високите етажи в клуба. Това мнение изрази бившият капитан на отбора и анализатор на Sky Sports Гари Невил.

"Ситуацията далеч не е перфектна. Това се случи две седмици и половина след края на сезона, докато флиртуваш открито с други мениджъри. Мисля си обаче, че клубът имаше право да проучи свободния пазар, тъй като сезонът беше толкова разочароващ", заяви Невил за Sky Sports News.

Манчестър Юнайтед се отказва от своя основна трансферна цел

Манчестър Юнайтед се отказва от своя основна трансферна цел

Парите са проблем

"Видяхме добре, че свободният пазар не бе лесен и за други водещи отбори в Европа. В крайна сметка аз съм доволен, че Юнайтед запази стабилността си за следващия сезон. Взеха правилното решение, но имаха пълното право да разглеждат и различни възможности.

"Именно заради това казах, че ситуацията далеч не е идеална, но приемам това заради позицията им в класирането. Тен Хаг също трябва да е доволен, че не загуби работата си. През това лято промените трябва да бъдат на високите позиции в клуба - собственици, спортен директор, президент, технически директор и други. Има пет или шест позиции, които дават стабилността на един футболен клуб. Те са основата на всичко.

"Ако трябваше да чакат и нов мениджър, тогава нещата щяха да бъдат много по-сложни. Той трябваше тепърва да проучи отбора, щеше да иска футболисти, щеше да иска и бюджет за трансфери. Юнайтед в момента няма такъв заради правилата за финансов феърплей".