Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг смята, че решението за продажбата на клуба от собствениците - семейство Глейзър, може да е нещо добро и е уверен, че всяка евентуална промяна в собствеността няма да повлияе на "целите, амбициите и културата на клуба".

Американските собственици на Юнайтед през миналия месец започнаха да разглеждат опции за 20-кратния шампион на Англия, включително нова инвестиция или потенциална продажба след 17 години управление. В доста голяма степен това е и желанието на привържениците, които също настояват за продажба, най-вече заради лошите резултати. Отборът с рекордните 13 титли във Висшата лига от пет години няма трофей.

Тен Хаг заяви, че все пак не е говорил по темата със собствениците, но е обсъдил потенциалните посоки на развитие с изпълнителния директор на Манчестър Юнайтед Ричард Арнолд.

"Моята информация е, че това са само добри неща, тъй като ще има повече възможности за инвестиции. А това е добре", коментира Тен Хаг пред журналистите по време на подготвителния лагер в Испания.

"Ние говорихме за културата ни като клуб и искаме да утвърждаваме. Говорихме и за целите, които преследваме, които Арнолд потвърди, че няма да се променят. Ще бъдат осигурени повече пари за този проект".

Нидерландският мениджър добави, че Юнайтед се нуждае от пари дори само за да удържа конкуренцията на новите претенденти за челните места в Премиършип.

"Нюкасъл идват, дори и Уест Хям. Може би не са нагоре в класирането в момента, но имат огромно подобрение и то е видимо за всеки, който следи Висшата лига. Набързо като погледнете и можете да преброите 7-8 клуба с възможности да се борят за върха в Лигата, допълни той и уточни: Става дума обаче и за стратегия, а не само за пари. Но е ясно, че няма как да си поставяте цели и да ги преследвате, ако нямате достатъчно на брой качествени играчи за това".

Манчестър Юнайтед проучва възможността да привлече португалски национал

Манчестър Юнайтед проучва възможността да привлече португалски национал

Жоао Феликс и Алваро Мората също са сред вариантите