Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг разкри, че е разбрал за желанието на Кристиано Роналдо да напусне клуба едва след скандалното интервю на нападателя за TalkTV, в което той каза, че не изпитва уважение към нидерландския треньор.

В интервюто с Пиърс Морган миналия месец Роналдо също каза, че се чувства предаден от клуба и добави, че е отказал да влезе като резерва в мача от Висшата лига срещу Тотнъм, защото се е почувствал "провокиран" от Тен Хаг.

След интервюто Юнайтед обяви, че португалският национал ще напусне с незабавен ефект.

"Той искаше да напусне, беше съвсем ясно. И когато играч определено не иска да бъде в този клуб, тогава той трябва да си тръгне", каза Тен Хаг пред британските медии в петък.

"Интервюто беше първият път, когато той каза, че иска да напусне. За да направи тази стъпка, той знаеше последствията. Преди той никога не ми е казвал, че иска да си тръгне. През лятото имахме един разговор. Той влезе и каза: "Ще ти кажа след седем дни дали искам да остана". След това се върна и каза: "Искам да остана", продължи тен Хаг, цитиран от Ройтерс.

Преди интервюто с TalkTV Тен Хаг многократно каза, че Роналдо е част от плановете му за кампанията, като нидерландецът повтори, че е искал нападателят да остане в Юнайтед.

"Харесва ми да работя с играчи от световна класа. Знам, че те могат да променят нещата и да ви помогнат да постигнете целите си. Исках той да остане от първия момент до сега. Направих всичко, защото ценя качествата му. Искахме той да бъде част от нашия проект и той да допринесе за Манчестър Юнайтед, защото той е страхотен играч, постигнал толкова много във футбола", каза още тен Хаг.

Ян Зомер отива в Юнайтед като свободен агент

Ян Зомер отива в Юнайтед като свободен агент

"Червените дяволи" се интересуват от него