Манчестър Юнайтед готви свирепа чистка през лятото, като на пазара ще бъдат изкарани цели 17 футболисти. Идеята е Ерик Тен Хаг да продължи да развива проекта по своите виждания.

Снощи "Червените дяволи" отпаднаха от Лига Европа, след като бяха надиграни с 0:3 от Севиля след безумни грешки на част от играчите. На "Олд Трафорд" са готови да последват примера на градския си съперник Манчестър Сити, който през миналото лято привлече Ерлинг Холанд, Калвин Филипс и Мануел Аканджи и въпреки това беше на плюс с близо 20 млн. паунда заради продажбата на играчи като Рахийм Стърлинг, Габриел Жезус, Олександър Зинченко и друго.

Според "Дейли Мейл" Юнайтед ще постави на пазара Хари Магуайър, Виктор Линдельоф, Скот МакТоминей, Фред, Дони ван де Беек, Антъни Марсиал и Аарън Уан-Бисака. В списъка със сигурност има и други имена. Очаква се развитие и около бъдещето на Давид де Хеа, чийто договор изтича през лятото. В момента вратарят получава по 375 хил. паунда на седмица, а от Юнайтед не възнамеряват да дават повече тази заплата.

"Червените дяволи" ще чакат оферти и за играчи, които са дадени под наем. Такива са Ерик Байли и Алекс Телес. С неясно бъдеще са още Брендън Уилямс, Антъни Еланга, Фил Джоунс, Аксел Туанзебе, Дийн Хендерсън и други.

Тен Хаг: Такова поведение е неприемливо за футболисти на Манчестър Юнайтед

Тен Хаг: Такова поведение е неприемливо за футболисти на Манчестър Юнайтед

Нападна играчите си