Звездата на българския футбол Димитър Бербатов отново се върна назад в спомените си за престоя си в Манчестър Юнайтед, като за пореден път заяви, че това е бил върхът в кариерата му.

"Преживява се (бел. ред. - решението на сър Алекс Фъргюсън да го остави извън групата за финала в Шампионска лига през 2009 година). Така е преценил Сър Алекс, така е направил. За мен бе тежко и неприятно. Не мисля, че заслужавах такова отношение. Обясних му как съм се чувствал. Беше доста неочаквано, но се случи. Не ми беше приятно. Известно време си задавах доста въпроси. Видя се, че е било грешка, но не може да се върнем назад. 

Изглежда Юнайтед да не може да преболедува раздялата със сър Алекс. Доста странно звучи това. Нормално е да трябва време за адаптация, но вече толкова мениджъри се смениха. Там търпимостта е, може би, по-голяма. Не е лесно, минават през труден период. Аз гледам всеки мач, паля се, вълнувам се, коментирам. Дано по-бързо минат през тази фаза.

Димитър Бербатов представя „По моя начин” на мащабно национално турне

Димитър Бербатов представя „По моя начин” на мащабно национално турне

Завръщайки се първо в родния Благоевград, най-талантливият български футболист, постигнал световна известност, стартира обиколката си из страната

Изглежда супер онова, което изживях в Манчестър Юнайтед. Когато видя снимки - става ми готино, после тъжно, усмихвам се, но вече всичко е свършило. Може само да си припомниш какъв си бил. Животът обаче върви напред. Борих се много за това. Това бе върхът в кариерата ми. Винаги има емоции, когато човек си преглежда стари неща, в които е успял.

Много са различни животите и кариерите, и успехите ни с Кристиано Роналдо. Интуицията ми много ми е помагала в живота. Гледам как се развива той, особено на възрастта, на която е. В книгата пиша как тренираше, колко е амбициран, фокусиран... Успехите му не са случайни. Това, което видях от него в Манчестър, нямаше как да не се превърне в това, което е", коментира Бербатов пред "Диема спорт".