В неделя Манчестър Юнайтед победи с 2:0 Нюкасъл във финала за купата на Лигата и спечели първи трофей от почти шест години. Победата над "свраките", съчетана с добрите игри във Висшата лига и отстраняването на Барселона от турнира Лига Европа, кара Де Хеа да вярва, че тимът отново се връща към най-силните си дни.

Според испанеца основният "виновник" за това е мениджърът Ерик тен Хаг, който печели трофей още в първия си сезон начело на отбора.

Манчестър Юнайтед - Нюкасъл 2:0 в Карабао Къп

Манчестър Юнайтед с първи трофей от шест години

Триумфираха за Карабао Къп

"Трудно е да опиша какво чувствам в момента, но съм емоционален, защото тази суша без трофей бе твърде дълга", каза Де Хеа, който запази 181-ва "суха" мрежа за Манчестър Юнайтед, с което подобри клубния рекорд на легендата Петер Шмайхел.

"Това е стартът на една нова ера. Отборът е готов за всичко. Показахме, че можем да печелим трофеи. Нека се насладим на момента, но и да продължим. Мисля, че имаме шампионски манталитет. Печелим мачове, а играчите, които влизат от пейката, решават срещи. Трябва да запазим тази инерция и занапред", добави испанският страж.

Мейсън Грийнууд е провел среща с шефове на Манчестър Юнайтед

Мейсън Грийнууд е провел среща с шефове на Манчестър Юнайтед

За да започнат процеса на разследване и в опит да се стигне до дъното и причините за ситуацията