Националът на Португалия Бруно Фернандеш ще настоява да подпише нов договор с Манчестър Юнайтед, при условие че двете страни решат да продължат заедно. В последните месеци имаше куп спекулации, че португалецът може да реши да напусне.

Към момента обаче той очаква решението на клуба относно бъдещето на Ерик Тен Хаг, както и повече яснота за дългосрочните планове на новото ръководство. Ако всички са съгласни, че капитанът на Юнайтед трябва да продължи на "Олд Трафорд", тогава Бруно ще поиска увеличение на заплатата, смята "Гардиън".

Фернандеш подписа нов договор през април 2022-ра, като заплатата сега е 220 000 паунда на седмица. Португалецът иска възнаграждението му да бъде изравнено с тези на най-високоплатените играчи в Юнайтед. Това са Маркъс Рашфорд, който получава 365 000 паунда седмично, Каземиро и Джейдън Санчо, чието възнаграждение е около 300 000.

През септември Фернадеш ще навърши 30 години, като желанието му е следващият му контракт да бъде най-доходоносният в кариерата му.

Преди няколко дни в Португалия имаше информация, че Байерн (Мюнхен) и Барселона вече са преговаряли с агента на Бруно. Тези слухове винаги се използват от мениджърите на играчите в преговорите с настоящите им клубове за по-добри контракти.