Манчестър Сити продължава да с плановете си за грандиозна лятна селекция и привличането на две от звездите на английския национален отбор - Хари Кейн и Джак Грийлиш за общата сума от 225 милиона паунда, съобщава "Сън".

Избухналият вчера на ново скандал около нарушаването на Финансовия Фейърплей от "гражданите" и разследването, което тече срещу тях от страна на ФА, поне към този момент няма да повлияят на плановете на ръководството за мащабна селекция.

Манчестър Сити се разделя с четири от звездите си

Манчестър Сити се разделя с четири от звездите си

Сред тях е Стърлинг

От Сити продължават с опитите си да убедят Тотнъм да намали цената от 170 милиона паунда, каквито индикации имаше през миналата седмица. Тогава различни медии на Острова твърдяха, че шампионите все пак ще се съгласят да платят цена от порядъка на 150 милиона паунда. Другият вариант, който ръководството експлоатира активно, е в сделката да бъде включен поне един играч, който да поеме в посока Лондон и по този начин да се намали сумата, която трябва да бъде платена.

Ситуацията с Грийлиш е още по-неясна, тъй като самият играч не е взел решение дали иска да напусне Астън Вила. Смята се, че от бирмингамци ще поискат за своя капитан около 100 милиона паунда, но до този момент от Сити не са влизали в каквито и да било контакти с клуба.