Манчестър Сити може да успее отново на много фронтове и да повиши увереността си с победа над съперника за титлата Арсенал в сблъсъкa от Висшата лига в неделя, каза полузащитникът на шампионите Родри.

Точка разделя първите три отбора след 28 мача, като Арсенал и Ливърпул са с 64 точки, а Манчестър Сити е на трето място с 63.

Запитан както очаква от дербито срещу Арсенал, Родри каза: "Не казвам, че ще бъде решаващо за титлата, но ще бъде много важно за нашето самочувствие и трябва да покажем, че отново сме готови".

"Не само този мач е като финал, а всички от сега до края на сезона. Все още се борим за три трофея, но всеки мач, който загубим, на практика може да ни остави извън надпреварата. Наистина това е нивото, което тази лига изисква от вас, да достигнете между 90 и 100 точки, за да можете да триумфирате. Така че трябва да спечелим почти всеки мач и това започва с двубоя срещу тима на Арсенал, който в момента е лидер в лигата", добави халфът на Сити.

"Нашата цел е основно да покажем, че можем да спечелим всичко, което взехме миналия сезон. Защо да не го направим отново? Разбира се, невероятно е трудно да се постигне, в света на футбола е много труден, но ние ще вървим към това стъпка по стъпка", каза футболистът.

Бащата на Халанд работи по негов трансфер в някой от испанските грандове

Бащата на Халанд работи по негов трансфер в някой от испанските грандове

Става въпрос за Барселона или Реал (Мадрид)