Полузащитникът на Манчестър Сити Рахийм Стърлинг заяви, че вестниците насаждат расизъм във футбола с начина, по който представят младите цветнокожи играчи.

24-годишният халф призна, че не е изненадан от това, че е бил обиждан на расова основа от привърженици на Челси по време на сблъсъка между лондончани и ,,гражданите", спечелен с 2:0 от тима на Маурицио Сари.

,,Искам да кажа само едно нещо - обикновено не съм от разговорливите, но в случай искам да бъда чут", започна той. ,,Това, което се случи по време на двубоя с Челси, не бе за първи път. Затова просто се изсмях и продължих да играя".

Стърлинг публикува и две идентични истории, за да покаже нагледно къде според него има разлика при третирането на бели и цветнокожи състезатели. И двете са за играчи на Сити - Тосин Адарабийо и Фил Фодън, които купуват къщи на своите майки.

,,Погледнете първо в каква светлина се представят бели и цветнокожи и бъдете справедливи в преценката си - двете страни са равнопоставени", завърши талантливият полузащитник.

Пеп Гуардиола след първата загуба на Сити: Доволен съм, бяхме перфектни!

Пеп Гуардиола след първата загуба на Сити: Доволен съм, бяхме перфектни!

"Сега е време да се пренастроим за Шампионската лига"