Президентът Калдун Ал-Мубарак е доволен от рекордните постъпления и печалба на Манчестър Сити и твърди, че клубът "започва да постига дългосрочните си цели", пише агенция ДПА. Английският колос има оборот от 613 милиона лири и печалба в размер на 43.2 милиона за финансовата година 2021/2022.

Сити спечели четвърта титла за пет години с мениджъра Хосеп Гуардиола, а освен това клубът постига големи успехи на ниво жени и деца. Според Ал-Мубарак, това е била една от целите, поставени при придобиването на собствеността от "Абу Даби Юнайтед Груп" преди 14 години.

"През 2008 си поставихме за задача да подобрим вече съществуващите постижения на най-големите клубове и да зададем нови стандарти за успех. По това време изоставахме значително", заяви той.

Важен играч се завръща в състава на Сити

Важен играч се завръща в състава на Сити

Калвин Филипс попадна в групата на "гражданите" за мача с Челси

"Целта ни беше ясна - един ден Манчестър Сити да бъде клубът, чиято структура другите опитват да копират. Статистиката и постиженията ни доказват, че започваме да постигаме дългосрочните ни цели".

Оборотът на Сити нарасна с 43 милиона лири от изминалата година, когато част от мачовете бяха проведени пред празни трибуни. Завръщането на феновете донесе допълнителни 54.5 милиона лири в т.нар. мачдей приходи, а другите пера също бележат ръст. Пример са 309-те милиона приходи от реклама, които са с 38 милиона повече от предходната година.

Шампионите са спечелили други 67.7 милиона от продажбата на футболисти, а освен това перо "Заплати" е съкратено с два милиона до 308.7 милиона.