Пеп Гуардиола даде обширно интервю, говорейки по различни теми, като разказа и любопитни случки от по-стари времена. Разговорът бе излъчен по канала "Movistar +".

"Йохан Кройф те грабваше с присъствие. Казваше нещата по такъв начин, че няма как да не му повярваш. Никога не се обръщаше към план "Б", просто подсилваше план "А". Кройф не ме убеди, той просто ме възхити", заяви Гуардиола.

"След две-три тренировки на Бускетс с първия отбор на Барселона, Меси се доближи до мен и ми каза: "Този е добър". Преди Диего Симеоне да поеме Атлетико, дойде да ни гледа за няколко дни в Барселона. Бях възхитен от него! Говорихме, коментирахме и той ми каза: "Това не ми харесва, не го чувствам", а аз си казах: "Леле, колко е добър". Страхът да не загубя ме мотивира. Не трябва да проваляш своите хора. Искам да водя национален отбор, ако ми се отдаде тази възможност. Има хора, които много ме обичат и такива, които хич не ме обичат. Може би идва от начина ми на изразяване, или отстояването на позиции. Злобата и жестоката, които ги има в пресата в Испания, не съществуват в Англия или Германия", добави още испанският специалист.

Пеп Гуардиола: Ще завърша кариерата си на треньор в школата на Барселона

Пеп Гуардиола: Ще завърша кариерата си на треньор в школата на Барселона

Там започна всичко...