Мениджърът на Манчестър Сити - Пеп Гуардиола остана доволен от успеха на тима му с 3:2 над Ливърпул на 1/8-финала за "Карабао Къп". "Гражданите" детронираха носителя на трофея и направиха нова крачка към спечелването му.

"След Световното и дългата почивка без футбол и двата отбора се представиха блестящо, с високо ниво и голям интензитет в играта. Срещу Ливърпул винаги е трудно. Когато играят добре, могат да те унищожат. Те бързо пренасят топката в предни позиции и умеят да създават положения.

Комплименти за играчите ми, че се противопоставиха на този отбор. Ако играеш без ритъм и кураж, е невъзможно да спечелиш. Истина е, че играчите, които се присъединиха към отбора след седмицата почивка бяха позагубили малко ритъм, но не много. По-трудно бе за играчите, които останаха тук и имаха сълга почивка като Ерлинг и Коул. Те обаче бяха брилянтни и се представиха повече от добре.

"Кевин гореше в играта. Какъв футболист! Той е тук вече осем години и е абсолютна легенда. През първото полувреме момчетата от академията играха много силно. Отдавна не бях виждал такова представяне като на Рико Люис. Той е само на 17 или 18 години, а видяхте как се движи без топка. Щастливи сме, че го имаме за следващото десетилетие. Дано го задържим. Начинът, по който игра, бе феноменален", каза Гуардиола.

Манчестър Сити победи Ливърпул с 3:2 за Купата на лигата

Ман Сити триумфира в дуела срещу Ливърпул за Купата на лигата

Завързан мач на "Етихад"