От Манчестър Сити обявиха, че не са нарушили правилата на УЕФА. Това личи от изказването на изпълнителния директор на клуба Феран Сориано. Сити бяха наказани да не участват в евротурнирите през следващите два сезона, след като УЕФА определи, че са нарушили правилата на финансовия феърплей.

Гуардиола готов да води Манчестър Сити и в Лига 2

Гуардиола готов да води Манчестър Сити и в Лига 2

"Сега е моментът да се обединим"

"Най-важното нещо, което трябва да кажа, е, че обвиненията не са верни. Те просто не са верни. Феновете могат да бъдат сигурни в две неща. Първото е, че обвиненията са фалшиви, а второто е, че ще направим всичко възможно, за да докажем това", сподели Сориано.

"Феновете на Манчестър Сити са преминавали през по-трудни предизвикателства през годините. Това е поредното. Ще бъдем заедно, ще ги преодолеем и няма да разочароваме феновете", допълни директорът.

Снимка 467502

Източник: GettyImages

"Собственикът не е инвестирал пари в този клуб, които не са коректно декларирани. Ние сме устойчив футболен клуб, печеливш, нямаме заеми. Сметките ни са проверявани многократно от одитори, регулатори, инвеститори и това е напълно ясно. Ще се опитаме да стигнем до ранно решение чрез обстоен и честен процес. Най-оптимистичната ми надежда е, че това ще приключи преди началото на лятото и след това ще продължим да работим, както преди", коментира още футболният шеф.

Сориано сподели, че мениджърът и играчите са напълно концентрирани върху случващото се на терена. Неговото убеждение е, че след жалбата на клуба в Спортния арбитражен съд наказанието на УЕФА ще бъде отменено.