Европейският клубен шампион Манчестър Сити ще се изправи срещу Клуб Леон от Мексико или японския Урава Ред Даймъндс на полуфиналите на Световното клубно първенство на ФИФА през декември в Саудитска Арабия, стана ясно след тегления днес жребий.

В другия полуфинал победителят в Копа Либертадорес, който все още не е определен, ще срещне Ал Итихад от Саудитска Арабия, Оукланд Сити от Нова Зеландия или египетския Ал Ахли.

Марко Силва за втория гол на Манчестър Сити: Ядосан съм, това беше очевидна засада

Марко Силва за втория гол на Манчестър Сити: Ядосан съм, това беше очевидна засада

Нейтън Аке вкара с глава в петата минута на добавеното време на първата част, но Мануел Аканджи, който игра с топката и влияеше върху реакциите на вратаря Бернд Лено бе в засада

Шампионът на страната домакин Саудитска Арабия - Ал Итихад, ще даде началото на турнира срещу Оукланд Сити.

Ал Итихад ще се надява да повтори серия на Ал Хилал миналата година, когато станаха първият саудитски клуб, достигнал до финала. Те загубиха решаващия мач от Реал Мадрид, най-успешния клуб в надпреварата с пет титли.

Световното клубно първенство ще се играе от 12 до 22 декември и ще се проведе в Саудитска Арабия за първи път, както беше обявено през февруари.

Град Джеда ще бъде домакин на състезанието с два стадиона.

Изданието през 2023 г. ще бъде последното от настоящия формат със седем отбора, преди да се разшири до турнир с 32 отбора, което ще се проведе през 2025 година в Съединените щати.

Жребий за Световното клубно първенство:

Първи кръг:

Ал Итихад (Саудитска Арабия) - Оукланд Сити (Нова Зеландия)

Втори кръг:

Ал Ахли (Египет) - Ал Итихад/Оукланд Сити

Клуб Леон (Мексико) - Урава Ред Даймъндс (Япония)

Полуфинали

Представител на КОНМЕБОЛ срещу Ал Ахли/Ал Итихад/Оукланд Сити

Леон/Урава Ред Даймъндс - Манчестър Сити (Англия)