Манчестър Сити е най-силният клуб в света. Това показва индексът "Soccer Power Index", който е разработен от според специален индекс разработен от fivethirtyeight.com.

Той се базира на изчисление на офанзивния и дефанзивния рейтинг на всеки един отбор въз основа на това колко гола се очаква той да отбележи или допусне срещу среден тим на неутрален терен.

Бразилия иска наказание за футболистите от Висшата лига, които не бяха пуснати от клубовете

Бразилия иска наказание за футболистите от Висшата лига, които не бяха пуснати от клубовете

Вчера футболната организация на южноамериканците е писала на Ливърпул, Манчестър Сити, Евертън, Челси, Лийдс и Манчестър Юнайтед

Чрез тези рейтинги анализаторите могат да предскажат къде би се класирал отбора в съответните лиги и може да се направи наглед обективно класиране и сравнение с други тимове в света.

Индексът на Манчестър Сити е 93,3, а на второ място е отборът на Байерн (Мюнхен) с 90,5. Само тези два тима имат индекс над 90. Третото място е за Ливърпул, следват Челси, Барселона, Реал (Мадрид), Аякс, Манчестър Юнайтед, ПСЖ и десетото място е за Лайпциг.

Общо 627 клуба попадат в изследването, като единственият български тим е Лудогорец. Шампионите са изследвани като участник в Лига Европа и техният индекс е 43,8, което им отрежда 225-то място.

Манчестър Сити прати талант да се обиграва в Еспаньол

Манчестър Сити прати талант да се обиграва в Еспаньол

Двата клуба постигнаха светкавично споразумение